Tuesday, October 25, 2011

Hej på er alla!

Hejsan!

Mitt namn är Nina Sandberg och jag är 18 år. Jag studerar som alla andra på Campeon Frigymnasium i Helsingborg men bor ungefär två mil därifrån i en liten "håla" som heter Nyvång. Eftersom jag bor en bit ifrån Helsingborg måste jag ta bussen till skolan varje dag vilket tar ungefär 30 min. Det är inte speciellt kul eftersom jag måste gå upp ganska tidigt på morgonen och jag är definitivt inte en morgonmänniska!

För tillfället håller jag inte på med någon särskild sport men jag tycker väldigt mycket om hästar och rider lite till och från, vilket jag har gjort nu i snart 6 år. Andra intressen jag har är bland annat musik (jag spelar inte något instrument utan tycker bara om att lyssna och sjunga fast det kanske inte låter speciellt bra), och jag lyssnar på alla möjliga musikstilar beroende på vilket humör jag är på. Annars gillar jag att umgås med kompisar.

Min mamma kommer ursprungligen ifrån Finland vilket gör att jag är halvfinsk. Jag har en massa släkt som bor där (mestadels i centrala Finland) och jag brukar åka och hälsa på dem varje år. Tyvärr så kan jag inte prata finska utan jag kan endast några ord och några få meningar, men i framtiden ska jag lära mig, eftersom många av mina släktingar inte pratar svenska.

Jag ser verkligen framemot att få träffa er alla och se hur ni har det i Ann Arbor. Jag har inte rest speciellt mycket tidigare så det ska bli superkul att åka till USA och lika kul att få ta emot er här och visa er runt!

Vi ses och hörs snart! Ha det bra tills dess!

Bilden är tagen ifrån en Volleybollmatch i Tammerfors (Finland) och matchen utspelades mellan Finland-Portugal. Finland vann såklart!


9 comments:

 1. Hej Nina! Du säger att du pratar inte finska men du lär dig? I somras studerade jag i Frankrike och jag träffade en ung finsk kvinna och vi pratade svenska, franska, och lite engelska med varandra. Hon pratade lite finska och jag had ingen idé vqd hon säger. Kanske ska jag resa till Finland och Sverige en dag. Om människor kan förstå mig. Har du besökt andra länder i Europa?

  ReplyDelete
 2. Jag har släkt(avlägsna släkt) i Finland också men bor de i västra Finland nära Turku och pratar de svenska och engelska. Det måste vara svårt att kunna inte prata med din familj.

  ReplyDelete
 3. Hejsan Olivia! Jag försöker lära mig men det är ett jättesvårt språk att lära sig, tycker jag åtminstone. Om du aldrig varit i Finland tidigare tycker jag absolut att du ska åka dit! Helst på sommaren för då är så vackert där med all sjöar. Jag har varit i Danmark och Tyskland tidigare och nu i december ska jag åka till Thailand för första gången. Ska bli superkul! Har du rest mycket?

  ReplyDelete
 4. Hej Greg! Jaså, va kul! Brukar du hälsa på dem? Ja, det är jobbigt och irriterande men vissa pratar lite engelska och min mormor pratar svenska så vissa kan jag prata med.

  ReplyDelete
 5. Nja prata jag inte med de men några av dem har åkt till Michigan och jag träffade dem och min farfar och faster har åkt till Finland.

  ReplyDelete
 6. Trettio minuter! Varför gå du inte till en närmare skolan? Tycker du om Campeon?

  ReplyDelete
 7. Ah Thailand. Kan du prata Thai? Jag har rest till Frankrike, England, Italien och Kanada men jag vill akå till städer i västra USA och i Scandinavien. Vilken stad i Scandinavien föredrar du?

  ReplyDelete
 8. Chandler: En vän till mig måste åka buss i 50 minuter för att komma till Helsingborg. Så jag tycker 30 minuter inte är så farligt, haha. Det finns tyvärr inga gymnasieskolor närmre där jag bor, dessutom trivs jag jättebra på Campeon.

  ReplyDelete
 9. Olivia: Nej jag kan inte prata Thai, men jag kanske lär mig lite. Italien vill jag åka till nån gång verkar vara jättefint där. Jag gillar faktiskt Stockholm jättemycket! Var där för några veckor sedan.

  ReplyDelete