Monday, October 3, 2011

Hej!!

Mig (höger) och min kamrater Aaron på fotbollsmatch

      Hejsan! Jag heter Anders Helakoski. Min familj på min pappas sida är svensk och finsk så jag vill verkligen åka dit. På min fritid tycker jag om att spela ishockey, lacrosse eller jonglera. Jag tycker om TV-program som Seinfeld och The Office. Under de senaste tre somrarna har jag arbetat på ungdomsläger i sydvästra Michigan nära var jag kommer från.
Jag vet inte vad jag ska studerar eller vad jag vill göra för en karriär. Kanske något med matematik men jag är inte säker på det. Jag har många kompisar här men en av min favoritsaker är att träffa nya människor. Jag tycker om lära mig om olika människor och deras kulturer och livsstilar.
             På den Universitet av Michigan arbetar jag på gymmet på entrén eller i gymmet. Det är inte ett stort jobb med jag behöver det att betala för universitetet. Jag har tre rumskamrater i vår lägenhet. De heter Brad, DJ, och Patrick. Patrick var också min rumkamrat förra året. Hemma jag har en äldre syster, Claire och en yngre bror, Connor. Min föraldrar heter Ward och Leslie.  Min mamma skriver och illustrerar barnböcker och min pappa arbetar på en skola.

Mig och min rumkamrat, Patrick

Kamrater på fotbollsmatch


Jag spelar lacrosse

Jag kan rida en enhjuling och jonglera

Jag spelar ishockey

8 comments:

 1. Hej Anders!
  Jag tycker också det är trevligt att träffa nya människor och lära mig om deras kulturer osv. Vad gillar du för sorts musik?:)

  ReplyDelete
 2. Hejsan! Jag har också släkt som kommer från Finland. Vem hejar du på i hockey?

  ReplyDelete
 3. Vad häftigt att du kan jonglera! Jag har försökt men det går alltid dåligt. Jag har testat Lacrosse, det är kul! Hur kommer det sig att du spelar Lacrosse? Är ni bra på det?

  ReplyDelete
 4. Hej Anders! såg bilden på när du cyklar på enhjuling! hur har du lärt dig det? ser svårt ut!

  ReplyDelete
 5. Oskar, för musik jag lyssnar på många olika säker. Jag tycker om classisk rock, ska, och några nya grejer som Passion Pit, Arcade Fire, och Phoenix.

  Hej Nina, Jag se att din är finsk också! Jag har släkt i Oulu. Nu jag spelar bara för skojs skulle eftersom det är mycket dyrt. Hela mitt liv jag spelade för olika lag runt Michigan.

  Karolina jag har jonglerade sedan jag var tio år. Mina gymnasiet hade en lacrosse lag så jag spelade med dem för sju år och jag är okej. Jag var alltid mer fokuserat på hockey.

  Hej Lina! Ja jag lära mig att rida det tre år sedan. Det var mycket svårt och lång att lära och jag har fortfarande ärr på min fotleder!

  ReplyDelete
 6. Min släkt i Finland är ganska utspridd. Ja det kan jag tänka mig. Tycker det är kul att titta men jag är inte speciellt bra på att åka själv, haha.

  ReplyDelete
 7. Ja, jag saknar spela på en hög nivå längre men jag gilllar att titta det också. Du titta NHL eller bara world cup? Jag tittade Finland vinner det sista mästerskapet över Ryssland i somret och jag var mycket glad.

  ReplyDelete