Sunday, April 8, 2012

Vad märkt Svenska människor om Amerika?

Sverige och Amerika har många olikheter. När Campeoneleverna kom till Amerika pratade de om hur Sverige och Amerika är olika. Jag pratade med mina klasskamrater om vad de trodde var olika.

Många klasskamrater tror att amerikanska människor är mer öppna och vänliga att främlingar än Svenska människor. Svenska människor är vänliga, men med människor de känner. Campeoneleverna träffade många nya amerikanska människor på fester och de tyckte om det. På St. Patricks Dagen vi tog Campeoneleverna till många olika fester. De var förvånade när vi gick till fester och vi kände flera människor där. Campeoneleverna tyckte om hur amerikanska människor var vänliga. Förut trodde jag att Campeoneleverna tyckte att amerikanska människor var så trevliga eftersom de bara träffade andra universitet studenter.

Andra amerikanska människor var också vänliga mot svenskarna svenska människor. Anna åkte till Detroit med Karolina, Nina, och Michelle att gör frivilligt arbete på lördagen. Medan arbetade de kom en kvinna ut från sitt hem och sa tack till dem. Karolina, Nina, och Michelle var förvånade och sa det skulle inte hända i Sverige. Kvinnan skulle ha stannat i hennes hem. Också sa dem det frivilligt arbeta är mer ovanlig i Sverige.

Nina och Michelle köpte glass i Canton. När var de i glassbutiken var de erbjudan glassprover. De gillade det eftersom du måste fråga om glassprover i Sverige.

Klasskamrater märkte att amerikanska människor småpratade mycket och Svenska människor gör inte det. Amerikanska människor ska prata om vädret, sport, och andra saker bara för att prata. Svenska människor ska prata mer om de har något att säga.

Kläder var också olika. Amerikanska kläder är billigare än svenska kläder. Svenska kläder var mer finare än amerikanska kläder. Vi klär mer nonchalant än svenska människor. Vi är inte så formella, sa Chandler. Ryan sa att svenska människor gillade att de inte gör klä sig formellt när de gick till fester. Många amerikanska människor bära samma kläder hel dag och de byta inte kläder för fester.

Det är mycket lätt att få körkort i Amerika och svårt i Sverige. Amerikanska människor kör överallt eftersom vi har dålig kollektivtrafik. Vi körde svenskarna överallt i Ann Arbor och Detroit. De flesta av oss hade körkort sedan vi var sexton. I Sverige kan du inte få körkort innan du är arton. Människor märkte också att vägarna i Sverige är små medan Amerikanska vägar är större och lättare att köra på.

Restauranger i Amerika är olika från Svenska restauranger. Chandler tror att man får mer mat i Amerika. Amerikanska restauranger har gratis vatten och du kan få mer dricka gratis också. I Sverige betalar människor inte heller få kranvatten fastän.

Svenska människor tyckte mycket om Amerika. De gillade hur det var olika från Sverige. Anders tror att, “svenska människor gillar Amerikanska kultur som vi gillar svensk kultur, eftersom det är något olika. Om de var i Amerika för längre skulle de kanske inte gilla det.

No comments:

Post a Comment