Monday, April 2, 2012

Svenska Hem: Är de alla som IKEA?

     När jag tänker på svenska hem, tänker jag på Ikea.  Under körning genom Sverige, tyckte jag om att titta på alla husen.  Alla hade staket och grindar, och många hade tegel tak.  De var mindre än många amerikanska hem, men det fanns fortfarande vissa herrgårdar.  Många hem i Sverige är äldre än i USA. Sverige är mycket äldre än Amerika. Vissa saker i svenska hem är annorlunda än i USA också. Kylskåp är mindre i Sverige och återvinning är mycket viktigt.  Det är normalt att ta av dig skorna i ett amerikanskt hem, men vissa människor gör det inte. Men alla i Sverige tar av sig skorna.

     Huset som jag bodde i var väldigt trevligt.  Hans mamma arbetade för Ikea så det fanns en hel del ikea-möbler.  Insidan av huset hade vita trägolv, vita väggar trä och vita trä tak.  Alla möbler var mycket enkla.  Det fanns inte en massa skräp och ingen matta.  Vi hade en bastu och en pool, liksom några av mina klasskamraters hus.

    Jag pratade med några av mina klasskamrater om deras hus.  Anders sa “Mitt hus var litet men det var mycket trevligt.  Dekoren var helt vit, röd och svart.”  Hans hus var tio minuters promenad till busshållplatsen och 30 minuters bussresa till Helsingborg.  Anders tycker om alla hus han besökte   Tim levde annorlunda än Anders, men nära honom.  Tim bodde i en lägenhet.  “Den var liten men det var trevlig” säger han.  Lägenheten var nyrenoverad och trevligare än hans lägenhet i USA.  Joey bodde också i lägenhet.  Han säger att “Den var bra. Den hade två våningar. Jag sov i Linas bröders rum och det hade många fotbollsklubb affischer.”
    
     Michaela reste inte till Sverige, men jag frågade henne vad hon trodde om svenska hus.  Hon säger “Jag tror att ett svenskt hus är som att mitt hus, men fler goda och med ett mindre kylskåp.”  Olivia bodde i ett väldigt fint hus. Det var på kusten och den hade en hel del fönster. Ett av fönstren var stort och i ett hörn.  Hennes hus var också mycket vitt.  Alla dörras på insidan var skjutdörrar. 

     Greg bodde med Malcolm och han sa att hans hus var allt svart och vitt.  Hans hus var mycket säkert, de låste alla dörrar och fönster och hade ett säkerhetssystem.  Det var inte så stort men väldigt trevligt.

     Svenska hem är inte så olika, men de är definitivt svenska.  Ingen sak är mycket olika, men det finns en hel del små skillnader.

6 comments:

  1. Jag lära sig så mycket from din artikel

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Har Malcolm ett säkerhetssystem i sitt hus? Classic Malcolm!

    ReplyDelete