Friday, April 6, 2012

Detroit: De Svenska Perspektiv

Detroit: De Svenska Perspektiv

Anna Gitter

När de svenska studenterna kom till Michigan besökte de många platser i Ann Arbor och i omgivningen. En dag åkte de till Detroit som är en stad med mycket historia. Klassen besökte många byggnader i ”motorcity”. En annan dag planterade en liten grupp träd i Detroit.

På törsdag åkte de svenska studenter med sin lärare, Ryan, Tim och Eric till Detroit. De såg många byggnader och staden

”De tyckte om Detroit men tyckte det fanns inte många människor,” säger Eric.

Först besökte de Motown Museet och sedan Heidelberg Project, Greektown, Renaissance Center och Detroit strandpromenaden. De åkte på ”People Mover” som är en liten spårvagn i Detroit.

När de såg Heidelberg Project tycker de svenska studenterna att det var konstigt. Det är en plats med mycket olika saker och det är ett exempel av konst i staden.

”De tyckte att det var intressant,” säger Ryan. ”Men jag tror att de var lite rädda.”

De svenska studenterna gillade skyskraporna i Detroit också.

”Det finns inte många skyskrapor i Europa,” säger Tim. ”Några såg skyskrapor för första gången.”

Men den bästa delen var Guardian byggnaden. När gruppen gick till den fick de en privatguidning av art deco byggnaden. Byggnaden var tidigare en bank .

”Vi såg ett konferensrum och kassavalv,” säger Ryan. ”Det var så maffit och vi tyckte om det.”

För middag åt de på Hard Rock Café och alla tyckte om den amerikanska maten. Detroit var en unik erfarenhet för de svenska studenterna. De tycker att det var intressant hur nära Kanada och Detroit. Detroit har många övergivna byggnader men de svenska studenterna tycker att Detroits centrum var skoj.

En liten grupp åkte till Detroit igen på St. Patricks Dag. De planterade träd i ett område där skalbaggar, Emerald Ash Borer, och det döda de många träd.

Grannskapet hade flera övergivarna hus. Karolina, Nina och Michelle hade det roligt men fick se att Detroit har många problem.

Karolina, Nina och Michelle tyckte det var svårt att plantera träd men deras erfarenhet var bra. De träffade människor i området som pratade lite med oss. Omådet är annorlunda än Sverige. De pratade om deras erfarenhet och tyckte att det var ett unikt och bra minne av Detroit.

url-1.jpg

168066_10150136469585761_55577530760_8107507_1668406_n.jpg

No comments:

Post a Comment