Wednesday, April 11, 2012

Hur bor du?

Välkommen till vårt hem
     Studenterna från Campeon hade det roligt tid i Ann Arbor.  Det sätt som vi lever är annorlunda hur de lever i Sverige eftersom de bor med sina föräldrar.   Vi bor alla på olika sätt så att besökarna såg många olika platser.  Jag bor i ett hus med sex andra personer.  Erik sa att det var kul eftersom det finns personer att prata med och människor besöker alltid.  Jag hade också vänner från min hemstad under helgen, så vi hade ett fullt hus!  En av svenskarna kommenterade om hur våra hus ser annorlunda ut "långa och booxy.”  I mitt hus sov Erik på en futon på tredje våningen.  Det var soligt och varmt ute hela veckan och vi tillbringade mycket tid på verandan.  Michaela bor i ett hus också.  Det var väldigt trångt.  De hade sju flickor och bara ett badrum!  Hon köpte en extra soffa så att hennes gäster kunde sova i vardagsrummet.  Hon mådde dåligt eftersom personer gick genom rummet ofta. 
     Anders bor i en lägenhet och hans gäster sov på soffor i vardagsrummet. Hans rumskamrater tyckte om hans gäster. De grillade på uteplatsen en dag och var tvärs över gatan från arboretum.  Emily, Chandler och Olivia bor också i en lägenhet.  Emily hade en luftmadrass i hennes vardagsrum och hon sa att det inte fanns mycket utrymme.  Hon föll en gång på att försöka gå igenom rummet!  Hennes rumskompis var sådär att ha en gäst i vardagsrummet hela veckan.  Chandler har två rumskamrater. En av dem ville egentligen inte ha de svenska studenterna där.  Emma och Jennifer sov i vardagsrummet på soffan och futon.  Olivia har två rumskamrater i hennes lägenhet också, men en av dem var borta.  Andrea hade sitt eget sovrum eftersom en rumskompis var borta.  Hon hade också sin egen nyckel så att hon kunde komma och gå när hon ville.  De tycker om att ha en gäst, en natt de stannade upp och tittade filmer tillsammans. Olivias rumskamrat lagade Andrea frukost en dag också.
     Greg bor i en tvårums dormrum.  Han har två rumskamrater, men Malcolm fick ett eget rum. Han sov på en luftmadrass på toppen av en futon.  De såg inte mycket av Gregs rumskamrater eftersom de var borta så ofta.  Greg sade att Malcolm tyckte om matsalen men han var hungrig på morgonen eftersom de  hoppade över frukosten.  Joey bor i ett co-op.  Lina tyckte om det.  Joey sa hon tyckte om att ha människor runt dig hela tiden.  Hon pratade med många människor.  Lina tyckte att huset var roligt och Joeys rumskamrater tyckte om att ha henne där och kul.

No comments:

Post a Comment