Wednesday, April 4, 2012

Svensk mat


Svensk Mat


            Mat är en stor del av varje lands kultur.  Sverige är känt för köttbullar men det har många andra typer av mat. Alla av oss hade våra favoriter och något som vi inte gillade så mycket.  Min favorit mat där var kräftor.  Jag har ätit kräftor innan men de är så goda att de är alltid min favorit.  De var kalla och de smakade annorlunda men fortfarande läcket.  Jag tycker också om semla.  Det var annorlunda från varje bakverk att jag har ätit innan.  Det är dåligt att semla inte är finns så ofta eftersom alla verkar gilla det.  Jag tycker att det är intressant att de hade so många thai restauranger.  Kanske är det eftersom Thailand är en populär semester plats för dem.  En annan stor del av Sverige är deras godis.  De har så många olika typer av godis!  Mest är inte i USA så det var en ny erfarenhet varje gång.  Min favorit är Maoam.  Jag åt det på Guinness museum och det är den bästa godis jag någonsin haft.  Jag tycker inte om svart lakrits.  Mycket svenskt godis har lakrits i dem så de var inte så bra för mig. Salt lakritsen var speciellt dåligt.  Saltet var för starkt men det var olika från allt här i USA.  En annan säk är att mat hemmat nästan är alla färsk!  Ost, kött, och fisk är alla från en lokal gård eller jagar. Det kostar mer men det är mycket bättre och nyttigare
            Ryan tänker att Mat är bra” och också Min favorit mat var fisk med potatismos och öst” som hans familj serverade honom.  För godis ”(J)ag tycker inte om saltlakrits men jag älskar bilar!”  Det låter som om Ryan hade en underbar kulinarisk upplevelse. 
            Då hon inte åkte till Sverige säger Michaela att ”Min favorit svensk mat är köttbullar och bra smörgas med bra bröd.” Hon är en mycket kultiverad person som hennes favorit mat utan att ha varit finns i Sverige.
            Joey säger som jag att ”Jag gillar semla och pölse i Danmark” och ”Spättekaka var okej. Det var mycket annorlunda och intressant. Jag fick det på Linas brors födelsedag.”  Han älskar också kräftor och räkor.” 

2 comments:

  1. Wow! Så intressant och informativ.

    ReplyDelete
  2. "Då hon inte åkte till Sverige säger Michaela att ”Min favorit svensk mat är köttbullar och bra smörgas med bra bröd.”"

    *Då hon åkte inte*

    Dåliga satsbyggnad Anders.

    ReplyDelete