Monday, April 2, 2012

Universitet av Michigan Elever Besöka Svenska Gymnasiet, Campeon

Universitet av Michigan Elever Besöka Svenska Gymnasiet, Campeon

11 Amerikanska elever är i ett kulturellt program med Campeon Frigymnasium i Helsingborg och besökte deras svenska skola.

Anna Gitter

Studenterna åkte till Sverige för en vecka och de besökte Helsingborg och flera olika städer med Campeon studenterna. De hade pratat tillsammans under många månader och de besökte Campeons för att vara med på ett på engelska lektioner.

Campeon låg i ett hyreshus men byggnaden är en skola nu. Det finns tre årskurser med två klasser i varje årskurs och tre våningar med två eller tre rum. Det finns ungefär 180 elever. University of Michigan studenterna tyckte om den moderna byggnaden.

”Skolan var i centrum av Helsingborg,” säger Chandler Billes. ”Den var lite men bra för alla elever på skolan.”

De amerikanska studenterna var med på en engelska lektion och de tycker att det var intressant och en bra erfarenhet.

”Vi såg en presentation om Reggae på deras engelska lektion,” säger Eric. ”Studenterna tyckte om att prata på engelska och prata på svenska ibland.”

De amerikanska studenterna presenterade om Michigan, Ann Arbor och Universitetet av Michigan på svenska och de svenska studenterna och deras lärare, Johanna Eriksson, var nöjda.

”Jag tycker att det var jätteroligt att de prata de på svenska i klassen” säger Johanna.

Svenska studenter, som årskurser kommer från test och uppsatser, hade mindre läxor än de Michigan studenter.

”Det skulle börja klockan 8 på morgonen och varje dag hade olika lektioner,” säger Joey. ”De skulle vara slut klockan 3 eller 4 på eftermiddagen.”

Det finns mycket frihet i den svenska skolan och de Amerikanska studenter hade inte så mycket frihet i deras gymnasiet.

”De hade en timma för lunch som kunde gå till restauranger nära deras skola,” säger Ryan. ”De hade ett matkort och de kunde äta lunch tillsammans.

Campeon är en populär skola med studenter från många olika platser och det finns studenter som ska till USA för universitetet i år.

”Studenter väntar ett år efter gymnasiet och reser och arbetar men det finns några studenter som ska komma till Georgia och Florida för universitet,” säger Olivia.

Campeon studenterna har kommit till Ann Arbor och de tyckte om det Amerikanska universitet.

No comments:

Post a Comment