Tuesday, November 29, 2011

Mitt projektarbete

Hej på er alla!
Jag tänkte precis, som de andra, ge er en liten förklaring till mitt projektarbete.

Min idé är att skriva en uppsats där jag ska försöka jämföra University of Michigan med Lunds Universitet. De saker som jag hade tänkt fokusera på är bland annat allmän fakta om båda universiteten, studentlivet och sedan tänkte jag fördjupa mig genom att jämföra ett specifikt program. Jag hade tänkt intervjua en student från Michigan och sedan en från Lund för att kunna jämföra. Därför undrar jag vad ni studerara, hur livet som student ser ut och lite allmän om University of Michigan.

Vi hörs!
Ha de bra så länge! :)
Nina

Projektarbete

Tjenare allesammans!

Jag har liksom alla andra tänkt berätta vad jag ska skriva om i mitt projektarbete. Eftersom jag har planerat att läsa vidare på ett universitet efter gymnasiet och är väldigt intresserad av att göra detta utomlands hade jag tänkt jämföra skillnaderna mellan universiteten i Sverige och USA. Finns det några skillnader? Hur skiljer sig ansökningen till ett svenskt universitet från ett amerikanskt universitet? vad finns det för för- & nackdelar med att studera i Sverige samt USA osv. Jag tänker först och främst utgå ifrån lunds universitet och university of Michigan. Jag hoppas att någon av er är villig att hjälpa mig med detta!

Hör av er om ni har några frågor.

Tack och hej, leverpastej.
/Mvh Oskar

Projektarbete

Hej!

Precis som alla andra hade jag tänkt presentera min idé till mitt arbete.
Jag hade tänkt skriva lite om varför så många söker sig till usa, alltså i karriären och så.
Vad är det med usa som lockar, är det "idealet the american dream" eller är det människorna miljön och möjligheterna? Är usa en medelpunkt där man når alla delar av världen?

Ja, har som sagt var bara börjat forma en idé, men tänkte att det skulle vara något åt detta hållet.
Så det är lite av de tankar som finns till arbetet.

Mvh

Michelle Nilsson

Monday, November 28, 2011

Projektarbete again.

Hi there!
Hoppas ni har haft en bra helg och en trevlig Thanksgiving.
Här i Sverige börjar alla längta efter julen och julstöket är i full gång!
Vi ska då berätta vad vi har valt att skriva om som vårt projektarbete. Tänkte också dra det på engelska. Inte för att jag underskattar er svenska, men jag vet själv hur svårt det är att förstå spanska...

Maybe you remember that I spent the spring as an exchange student in the US. Now I want to compare the American high school with the Swedish one. I got to experience a lot while I was there, but I want to know more about what you thought of your high school years. It can be about anything: classes, sport, "school spirit", prom, graduation and so on. I experienced a lot of differences and after you've been visiting us here in Sweden, maybe some of you could tell me what you think are the biggest differences.
Hope that someone more than me finds it a little bit interesting :)

Talk to you soon!
Jen

Projektarbete!


Hej alla!
Hoppas allt är bra med er och att ni haft en bra helg!
Jag tänkte berätta lite om vad jag tänkte skriva om som projekt arbete som vi måste göra nu sista året i skolan. Tänkte även ta det på engelska så att det blir lättare att förstå :)

My plan is to write a guide book of some places in the US. As you probably already have been reading I lived in San Francisco as an exchange student for 6 moths, so i know the city pretty well. So I´m for sure having SF in my book, and also some cities on high way one down to LA, like Santa Cruz and Santa Barbara.
I have also been in NY so I want to have that to in the book, but i don't know as much about NY as I do about SF so it would be awesome if someone who knows NY better than I do could help me.
Finally I´m having Ann Arbor and Detroit in the book! Small cities compared to the other ones but I think it will be great! So those two towns i really need help with cause I´ve never been there.
In the book I´ll have different tips of restaurants, sightseeing, hotels and just stuff to do that you cant find in every tourist guide. I don't just want to have all the big famous places everybody knows about, I want to find some nice genuine places :)
There will also be a lot of pictures (maybe something like the one below) so you will have to show me around in Ann Arbor and maybe Detroit too :))
Hope someone finds it interesting enough to help me :)
Talk to you on thursday!
// Emma :)


Projektarbete!

Hejsan! Jag hoppas att ni har haft en trevlig Thanksgiving på andra sidan Atlanten!

Jag tänkte nu berätta lite kort om det ämne jag har valt att skriva om till mitt projektarbete. Jag har valt att jämföra svenska och amerikanska sedvänjor, traditioner och högtider. Detta är kanske inte det mest sensationella ämne ni kan tänka er men jag är nyfiken. Till exempel så vet jag ingenting alls om vad St.Patrick's Day egentligen handlar om. Vad har ett helgon att göra med att folk super ner sig? ;)

Andra saker jag skulle kunna skriva om är varför vi firar Midsommar och ni amerikanare firar Thanksgiving eller hur viktiga våra respektive nationaldagar är.
Jag är tyvärr inte helt säker på vilka högtider och liknande som jag skulle vilja jämföra, men jag hade hoppats på att ni skulle kunna hjälpa mig med det! :D

Det jag skulle annars skulle behöva hjälp med är att ni berättar om olika amerikanska högtider och traditioner och hur ni firar dem. Ni skulle även kunna ge förslag på svenska högtider och liknande (om ni har hört talats om några) som ni skulle vilja veta mer om. :P

En idé jag har är att uppsatsen skulle kunna vara skriven på engelska och är "riktad till er", som ni eller andra amerikanare (om ni har för mycket fritid) kan läsa om man vill lära sig lite mer om Sverige! :)

Det var mer eller mindre allt. Hör av er om ni har frågor eller om jag skrivit otydligt!

Peas out! //Malcolm :)
PS. ni får gärna svara på detta inlägg med att berätta hur ni firade Thanksgiving, jag är nyfiken!

Thursday, November 24, 2011

Hej!

Ville bara hälsa er Happy Thanksgiving!
Snart ses vi!

/ Michelle Nilsson

Wednesday, November 23, 2011

Mitt projektarbete

Hej allihopa.

Okej. Omständigheter förändras så jag tänkte presentera mitt projektarbete här.

Det är svårt att förklara men jag ska försöka. Jag ska sätta in en person (indirekt mig) i en bok. Jag valde en bok som var annorlunda. En annorlunda värld men mycket är samma. Harry Potter blev bäst. Min karaktär kommer heta Elisabeth och kommer träda fram i femte boken. Hon kommer inte att bli bästa vän med "the golden trio" utan hon kommer vara en del i bakgrunden. Hon blir en del av ordern istället.

Detta arbete är för att utveckla min förmåga att skriva på engelska och att lära känna mig själv bättre. Mig själv lär jag känna eftersom jag kommer utsätta Elisabeth för situationer och hon kommer hantera dem som jag skulle gjort. Utveckla skrivningen kommer efterhand ju mer jag skriver (hoppas jag) Min epilog ska sluta i Ann Arbour. Jag måste veta vad man ska se i stan, hur systemet fungerar över huvud taget och hur där ser ut.
Jag behöver någon som kan hjälpa mig läsa det jag skrivit och som kan visa mig Ann Arbour och USA när vi kommer dit.

Hoppas det inte låter allt för tråkigt. Är klar med allt bakom arbete och ska precis börja med att skriva. Låter bra? Dåligt? Ge mig gärna synpunkter...

And I don´t do sad endings. :)

Kram Karolina

Tuesday, November 15, 2011

Försenad video

Här kommer min film, lite sent men jag hade problem med att ladda upp den. Men bättre sent än aldrig! Det är från när jag var i Thailand för ca två veckor sedan, elefanten vi satt på blev lite galen i mitten av filmen men vi klarade oss :)


Här är även några bilder :)