Friday, October 28, 2011

Hej svejs!


Hej! Jag heter Christoffer Orinius, är 18 år gammal
och går sista året på Campeon i Helsingborg. Jag bor i Ödåkra vilket är en liten by med ca 5000 invånare som ligger strax utanför Helsingborg. I skolan läser jag samhällsvetenskap vilket är det enda som man kan läsa på Campeon. Programmet ger bra möjligheter till högre utbildning så att man får större valmöjligheter att välja vad man ska ta sig till här i livet.

På min fritid lyssnar jag på och spelar mycket musik. Jag spelar gitarr i ett band och försöker skriva texter och låtar så ofta jag kan. Jag brukar oftast lyssna på punkrock, hardcore och metal och lyssnar dessutom på ganska många amerikanska band. Den resterande delen av min fritid brukar läggas på att bara ha allmänt kul, umgås med vänner och att träna (när jag har tid för det).

Jag har aldrig varit i USA och tycker det ska bli väldigt spännande att få upptäcka ett nytt land. Den amerikanska kulturen är något som jag alltid har förundrats över och jag har hört väldigt mycket om Amerika och vill därför själv ta reda på om allting är så som jag har tänkt mig.

Jag bor tillsammans med min mamma och mina två bröder. Min pappa har sedan 2 månader tillbaka bott i Grekland där han har fått jobb inom IKEA och det är tänkt att resten av min familj ska flytta dit till honom om ungefär ett år. Jag själv ska stanna i Sverige för att jag verkligen gillar att bo här, mycket på grund av den svenska naturen, alla människor och kulturen.

Det ska bli kul att prata mer med er och lära känna er bättre!

Thursday, October 27, 2011

Hej hej allihopa!
Jag heter Jesper Eriksson och är 18 år gammal. Jag går sista året på Campeon, och kommer alltså vara fri från skolan ett tag efter det här året, vilket ska bli jätteskönt! Jag bor i en by utanför Helsingborg som heter Viken, och har ungefär 5000 invånare, men jag spenderar mycket av min tid inne i Helsingborg.

Jag bor tillsammans med mina föräldrar och våra två katter, Caesar och Stalin. Eftersom det börjar bli vinter här i Sverige är det snart dags att åka skidor och snowboard, vilket jag tycker är jättekul!! På fritiden gillar jag att umgås med mina kompisar och se på film eller bara ha kul. Jag tycker om många amerikanska tv-serier, såsom Entourage, Bored to death och How i met your mother. Jag har varit i USA en gång innan med min familj och då var vi mest i Florida och på Miami Beach. Vi var även och besökte Universal Studios, vilket var coolt.

Jag ser verkligen fram emot att träffa er och hoppas ni har det bra tills dess!

Wednesday, October 26, 2011
Hej alla nya- och gamla vänner!


Mitt namn är Lina Bindelöv och är 18 år!! Jag går som resterande
campeoniter sista året, vilket är riktigt härligt!
Jag bor inne i Helsingborg nere vid strande vilket är underbart på sommaren
men dessvärre tvärtom på vinter, då det är kallt och blåsigt. Jag bor
tillsammans med min mamma, pappa och lillebror.
Som sagt är jag ingen vinter människa och känner just nu fasan över att det
börjar bli kallt, jag är en sommar människa och älskar att sola och bada, det
är mitt liv!På fritiden älskar jag att vara ute i naturen, umgås gärna med mina vänner,
försöka träna (vilket inte går så bra just nu), tycker även om att shoppa (vilket
ni kan se på bilden, är väldigt nöjd över en lyckad shopping runda i Stockholm)
och så lyssnar jag även på massor av musik. Mitt favorit band är Mando diao,
som kommer från Sverige och gör riktigt bra musik (http://www.youtube.com/watch?v=iQK7RFTVfso)


Jag tycker även om att titta på serier mina favorit serier är Gossip girl
och 90210 (älskar drama)!


Det ska bli roligt att lära känna er i framtiden!

Tuesday, October 25, 2011

Hej på er alla!

Hejsan!

Mitt namn är Nina Sandberg och jag är 18 år. Jag studerar som alla andra på Campeon Frigymnasium i Helsingborg men bor ungefär två mil därifrån i en liten "håla" som heter Nyvång. Eftersom jag bor en bit ifrån Helsingborg måste jag ta bussen till skolan varje dag vilket tar ungefär 30 min. Det är inte speciellt kul eftersom jag måste gå upp ganska tidigt på morgonen och jag är definitivt inte en morgonmänniska!

För tillfället håller jag inte på med någon särskild sport men jag tycker väldigt mycket om hästar och rider lite till och från, vilket jag har gjort nu i snart 6 år. Andra intressen jag har är bland annat musik (jag spelar inte något instrument utan tycker bara om att lyssna och sjunga fast det kanske inte låter speciellt bra), och jag lyssnar på alla möjliga musikstilar beroende på vilket humör jag är på. Annars gillar jag att umgås med kompisar.

Min mamma kommer ursprungligen ifrån Finland vilket gör att jag är halvfinsk. Jag har en massa släkt som bor där (mestadels i centrala Finland) och jag brukar åka och hälsa på dem varje år. Tyvärr så kan jag inte prata finska utan jag kan endast några ord och några få meningar, men i framtiden ska jag lära mig, eftersom många av mina släktingar inte pratar svenska.

Jag ser verkligen framemot att få träffa er alla och se hur ni har det i Ann Arbor. Jag har inte rest speciellt mycket tidigare så det ska bli superkul att åka till USA och lika kul att få ta emot er här och visa er runt!

Vi ses och hörs snart! Ha det bra tills dess!

Bilden är tagen ifrån en Volleybollmatch i Tammerfors (Finland) och matchen utspelades mellan Finland-Portugal. Finland vann såklart!